Goede Speelprojecten

Klimaatbestendige speel- en sportplekken

Al enkele jaren speelt Goede Speelprojecten een toonaangevende rol bij ontwerp en realisatie van klimaatbestendige speel- en sportplekken in de openbare ruimte, bij onderwijs en kinderopvang en in de recreatiesector.

De wetenschap is het erover eens: in de toekomst zullen langdurig droge periodes afgewisseld worden door hevige regenval. Daarom is ontharding een essentieel onderdeel bij de aanleg van klimaatbestendige speel- en sportplekken. Immers ontharding gaat hitte-eilandeffecten tegen en zorgt voor een betere luchtkwaliteit en grotere biodiversiteit. Daarnaast heeft het buitenspelen en buitensporten een positief effect op het welbevinden van jong en oud.

Als partner van NLGreenlabel beschikken onze producten over hun prestigieuze duurzaamheidslabels, voor zowel de speel- en sporttoestellen alsook de ondergronden.

Öcocolor

Öcocolor valdempende houtsnippers voor speel- en sportterreinen is veilig en gecertificeerd conform norm EN-1177:2018, duurzaam qua levensduur & ecologie én makkelijk te onderhouden.

De opbouw (met steenslag als drainage) waarborgt dat plasvorming noch ijsvorming kan plaatsvinden; zelfs bij regen en vorst blijven de ondergronden droog. In het kader van ontharding een must! Öcocolor creëert een optimale toegankelijkheid en berijdbaar voor rolstoelgebruikers, kinderwagens e.d.

GrasTech

Om ervoor te zorgen dat het gras intact blijft en de grond niet afkalft, passen wij GrasTech doorgroeimatten toe. Deze matten worden aangebracht op bestaande grasoppervlakten of ingezaaide grond. Het gras groeit door de matten heen.

Contact

Standnummer

3.24

Sectoren

Sport - Spel & Recreatie


  • "De enige beurs in België in dit vakgebied. De diversiteit van het aanbod heeft mij aangenaam verrast."

  • "De enige beurs in België in dit vakgebied. De diversiteit van het aanbod heeft mij aangenaam verrast."