Boot & Dart Boomkwekerijen

Boot & Dart kweekt en levert al meer dan 70 jaar een compleet pakket in duurzaam geproduceerd functioneel groen. Dit gebeurt ondermeer door de gewassen daar te kweken waar dat ook het beste kan. Bos- en haagplantsoen, solitairs en een breed sortiment laanbomen van hoge kwaliteit op de humeuze zandgrond van de ruim 120 ha grote kwekerijen in Zundert en omgeving. Deze grondsoort staat borg voor een fijn vertakt wortelgestel dat een snelle hergroei bevordert. Op de bijna 10 ha prima veengrond worden bodembedekkende heesterrozen, coniferen, sierheesters en de schitterende solitairs geteeld. De gehele productie voldoet aan de eisen van "Milieukeur". Op deze manier wordt een zeer breed sortiment op efficiënte wijze en duurzaam geproduceerd. Daarnaast kweken wij op onze recirculerende containervelden heesters, rozen en vaste planten.

Met een totaal areaal van ruim 130 ha en meer dan 90 vaste medewerkers behoort Boot & Dart Boomkwekerijen tot de grootste Europese boomkwekerijbedrijven. Naast productie en afzet van stedelijk en landschappelijk groen in België en Nederland behoort de export naar tal van Europese landen al meer dan 35 jaar tot de kernactiviteiten van Boot & Dart.

Boot & Dart heeft kwekerijen waar biologisch (Skal gecertificeerd) en duurzaam geproduceerd wordt. Wij leveren een compleet sortiment voor stedelijk en landschappelijk groen.

  • "De enige beurs in België in dit vakgebied. De diversiteit van het aanbod heeft mij aangenaam verrast."

  • "De enige beurs in België in dit vakgebied. De diversiteit van het aanbod heeft mij aangenaam verrast."