De grondhouding van de mens in relatie tot ziekten en plagen in bomen

De van origine Aziatische essenprachtkever roeit es uit in Amerika. Het is een kwestie van tijd voor deze vanuit Oekraïne naar West Europa trekt.

Bomen zijn complexe organismen die met een breed scala aan andere organismen samenwerken om te kunnen floreren. Sommige van die samenwerkingen zijn minder succesvol en leiden soms zelfs tot de ondergang van de boom of hebben effect op ons welzijn.

Tot het jaar 2000 waren bijna alle invasieve ziekten en aantastingen van Amerikaanse herkomst. Nu zijn ze vaak naar Azië te herleiden. Wat maakt ziektes succesvol en wat kunnen we doen om te zorgen dat de symptoom bestrijding overgaat naar een structurele aanpak? De vraag die we onszelf moeten stellen hierin, is onze grondhouding en relatie tot ziektes en aantastingen.

In deze presentatie krijgt u overwegingen én oplossingen voorgelegd over de meest actuele ziektes en aantastingen in bomen.

Over de spreker
Henry Kuppen (1964), gepassioneerd bomenliefhebber met meer dan 40 jaar professionele ervaring in het beheren van bomen in de stedelijke omgeving. Werkzaam bij studie- en adviesbureau voor boom- en bodembeheer Terra Nostra België. Als boomambassadeur wordt hij ingezet om te inspireren en kennis te delen door middel van presentaties en workshops met professionals over de hele wereld.

  • Henry Kuppen
    Henry Kuppen

    Terra Nostra België

Locatie: Lezingenzaal 1
Datum: 16/02/2023
Begin: 11:30
Einde: 12:00
Sector:

Groen

  • "De enige beurs in België in dit vakgebied. De diversiteit van het aanbod heeft mij aangenaam verrast."

  • "De enige beurs in België in dit vakgebied. De diversiteit van het aanbod heeft mij aangenaam verrast."