Cruydt-Hoeck

Biodiversiteitsherstel werkt! Steeds weer zien we dat als we inheemse planten terugbrengen, de dieren vanzelf volgen. Samen met Cruydt-Hoeck kunt u het verschil maken en creëert u succesvolle bloemrijke vegetaties voor insecten, dieren én mensen en draagt u bij aan biodiversiteitsherstel.

Zadenkwekerij Cruydt-Hoeck levert al 44 jaar ecologisch passende zadenmengsels en advies voor bloemrijke vegetaties in de openbare ruimte. Met onze jarenlange ervaring en gedegen onderzoek maken we van uw biodiversiteitsproject een bloeiend succes.


Ecologisch passende mengsels

Het is voor biodiversiteitsherstel belangrijk dat zadenmengsels ecologisch goed passen bij de in te zaaien locatie. Inheemse planten van regionale herkomst sluiten namelijk goed aan bij de voedselbehoefte en voortplanting van onze insecten. Op deze manier dragen inheemse, regionale planten beter bij aan biodiversiteitsherstel dan exotische of gecultiveerde planten.

Cruydt-Hoeck verzamelt, met toestemming, een kleine hoeveelheid zaden met een brede genetische basis uit natuurgebieden. Deze zaden dienen als uitgangsmateriaal en worden vermeerdert op onze kwekerij. Door deze genetische diversiteit kunnen onze zadenmengsels zich ook goed aanpassen aan veranderde omstandigheden door bijvoorbeeld klimaatverandering.

Cruydt-Hoeck heeft meerdere basismengsels die breed inzetbaar zijn in de openbare ruimte. Daarnaast zijn we specialist in het maken van mengsels op maat, afgestemd op uw specifieke wensen en locatie. Voor veel gemeenten maakten wij al op maat ontwikkelde zadenmengsels, die ook vaker toegepast kunnen worden.


Wij maken biodiversiteitsherstel en klimaatadaptatie realiseerbaar

Biodiversiteitsherstel en klimaatadaptatie in de openbare ruimte gaan natuurlijk veel verder dan het zaaien van een zadenmengsel. We denken dan ook graag met u mee over ecologisch beheer, het planten van inheemse bomen en struiken, het gebruik van waterdoorlatende bestratingen, het aanleggen van wadi's, groendaken en groenstroken en andere nodige maatregelen. Gezamenlijk maken we biodiversiteitsherstel en klimaatadaptatie in onze leefomgeving gewoon mogelijk.


Bezoek onze stand

Onze adviseurs ondersteunen u graag bij uw projecten en helpen u biodiversiteitsherstel realiseerbaar te maken. Wij denken graag met u mee van idee tot uitvoering en van het beheer van de bloemenweide tot het creëren van draagvlak onder de bewoners. Wilt u meer weten? We praten u graag bij. Bezoek ons op standnummer 5.13 of kijk alvast op www.cruydthoeck.nl.

  • "De enige beurs in België in dit vakgebied. De diversiteit van het aanbod heeft mij aangenaam verrast."

  • "De enige beurs in België in dit vakgebied. De diversiteit van het aanbod heeft mij aangenaam verrast."