Goede Speelprojecten

Goede Speelprojecten is al decennialang actief in België en Nederland op het gebied van ontwerp en inrichting van speelplekken in de openbare ruimte, bij onderwijs en kinderopvang en in de recreatie- en zorgsector. Als pionier van natuurlijk en avontuurlijk spelen leveren wij kwalitatief hoogwaardige speel- en sporttoestellen in 100% robuust Robiniahout en in staal, zowel standaard als exclusief maatwerk.

Tijdens de beurs besteden wij speciaal aandacht aan een aantal projecten in een parkachtige omgeving, waaronder het Leeuwerikpark in Berchem (Antwerpen). Hier werd na een participatietraject met omwonenden speciaal gekozen voor Speelkunst, ofwel: bespeelbare kunst!

Bespeelbare kunst, het lijkt een tegenstelling. Immers 'kunst' beleef je op afstand want je mag het zelfs niet aanraken. Geen wonder dat kinderen in een museum snel 'uitgekeken' zijn. Met kunst in de openbare ruimte en dan vooral bespeelbare kunst ligt dat anders. Door er mee of op te spelen word je als het ware deel van het object. Je fantasie wordt geprikkeld en ontdekt eigen mogelijkheden om het kunstwerk te verrijken. Het nodigt uit tot een fysieke exploratie; je kan er omheen lopen, van onder of boven bekijken, van een afstand of heel dichtbij. Dit ruimtelijke aspect nodigt op een spannende manier uit tot ontdekken.

Standnummer

3.24

Sectoren

Sport - Spel & Recreatie


  • "De enige beurs in België in dit vakgebied. De diversiteit van het aanbod heeft mij aangenaam verrast."

  • "De enige beurs in België in dit vakgebied. De diversiteit van het aanbod heeft mij aangenaam verrast."