Metamorfose centrum Lommel

Het centrum van Lommel heeft een metamorfose ondergaan. Alle centrum straten zijn samen met het centrumplein Het Dorp heraangelegd. Er is meer ruimte gekomen voor de voetgangers en bezoekers en auto's worden meer geweerd uit de centrum.

Centrum met eenzelfde inrichting

Als voorbeeld voor de heraanleg stond de eerder opnieuw ingerichte Kerkstraat van Lommel. Hier is gekozen voor zo min mogelijk obstakels waarbij de bestrating in één vlak niveau is aangelegd. Deze ontwerpvisie is ook doorgetrokken naar het centrumplein "Dorp" en de omliggende straten. Hiermee heeft Lommel één fraaie identieke uitstraling. Op het plein is de rijbaan aan één zijde verwijderd wat meer ruimte geeft voor voetgangers en de horeca. De bestrating is uitgevoerd in verschillende kleuren grijs natuursteen. Daarnaast zijn er de nodige banken aangebracht en is er veel ruimte gereserveerd voor de diverse bomen.

Obstakelvrije aansluitpunten

Het centrumplein is ook geschikt gemaakt voor het houden van markten en kleinere evenementen. Daardoor was er behoefte aan elektrische aansluitpunten. Deze zijn ondergebracht is obstakelvrij PUTkasten model Contactdoos. Deze zijn op verschillende strategische plekken op het plein aangebracht waardoor er op elke locatie één of meerdere aansluitpunten voorhanden is. Hiermee worden onveilige lange kabels vermeden.


  • "De enige beurs in België in dit vakgebied. De diversiteit van het aanbod heeft mij aangenaam verrast."

  • "De enige beurs in België in dit vakgebied. De diversiteit van het aanbod heeft mij aangenaam verrast."