GreenMax presenteert circulaire wortelwering en gietrand

Greenmax heeft sinds kort 2 nieuwe producten, een circulaire wortelwering die wortelopdruk tegengaat: RootBlock® circulair en een Circulaire Gietrand®. De wortelwering is een nieuw product binnen de wortelweringen gemaakt van Polyethyleen. Van het ingezamelde plastic in de PMD zakken kunnen, door een beter procedé, nu ook betere nieuwe producten geproduceerd worden.

De RootBlock® circulair en Circulaire Gietrand zijn gemaakt van het PMD-huisafval is taaier en iets minder hard dan de RootBlock® of normale gietranden van HDPE (Hoge Dichtheid Polyethyleen). De circulaire wand is grijs, die kleur ontstaat doordat er verschillende producten gerecycled worden tot een nieuw product. 'We kunnen ervoor kiezen om de RootBlock® circulair groen te maken, maar dan moeten we kleurstof toevoegen. In deze toepassing willen we duurzaamheid zoveel mogelijk doorvoeren, vandaar dat we ervoor gekozen hebben om de originele kleur te behouden.

Op deze manier is de cirkel weer rond; afval hergebruiken en tegelijkertijd onze groene leefomgeving beschermen.

Circulair
De weringswanden worden door onder andere gemeentes gebruikt tegen ongecontroleerde wortelgroei. GreenMax heeft de nieuwe variant op de markt gebracht om geen 'eindige' grondstofvoorraad uit te putten. Alle reststoffen worden volledig opnieuw ingezet in het systeem. Hiermee dragen wij zoveel mogelijk bij aan een circulaire economie. Wij zijn trots op deze mooie ontwikkeling. Op deze manier is de cirkel weer rond; afval hergebruiken en tegelijkertijd onze groene leefomgeving beschermen en helpen.


  • "De enige beurs in België in dit vakgebied. De diversiteit van het aanbod heeft mij aangenaam verrast."

  • "De enige beurs in België in dit vakgebied. De diversiteit van het aanbod heeft mij aangenaam verrast."