Urban Meadow wildbloemenmatten van Flower your Place

Snel bloeiresultaat met een volledig natuurlijk gekweekte wildbloemenmat

Groen bij aanleg en kleur binnen zes weken. Flower your Place presenteert op de Vakbeurs Openbare ruimte een innovatieve vegetatiemat, doorgekweekt met wildbloemen. Met de Q2 Wildflowers, dat staat voor Quality en Quickness, gebruiken we de Urban Meadow wildbloemenmat en hebben we de snelste en meest effectieve manier om de biodiversiteit te stimuleren.

Daarnaast is het bijzonder kosteneffectief. Met het uitrollen van een vooraf gekweekte en doorwortelde wildbloemenmat is er direct resultaat. De mat is gekweekt met minimale belasting voor het milieu. Ook zijn er geen onnatuurlijke componenten gebruikt die niet afbreekbaar zijn. De gekozen plantensoorten, zo'n dertig- tot veertigtal, is samengesteld op basis van standplaats, kleur, productie van nectar en stuifmeel, bloeitijd en enkele ecologische aspecten zoals beschutting voor fauna. Er is niet alleen gelet op aantrekkelijkheid voor insecten, maar ook dat het menselijk oog iets verwacht. Ook een mat vooraf ingezaaid met een mengsel voor een schaduwrijke plek is beschikbaar.

De matten zijn een zeer geschikte toepassing in het openbaar groen en zullen snel in de ondergrond doorwortelen na aanleg. Zo zijn er mooie resultaten behaald bij het aanleggen van wadi's, maar ook een talud van een afrit of spoordijk, berm of rotonde is snel aantrekkelijk te krijgen met de wildbloemenmat. Ook het natuurlijk inrichten van parken en pleinen behoort tot de mogelijkheden.

De productspecialisten van het bedrijf geven graag ter plekke advies maar zijn ook aanwezig op de beurs. In alle gevallen zorgen ze voor optimaal advies voor aanleg en onderhoud. Met dit inmiddels populaire product zijn er talrijke mooie projecten in heel Europa opgeleverd. Verder beschikken ze over een eigen team van hoveniers voor de aanleg of begeleiding daarvan. Flower your Place vertegenwoordiging in de meeste Europese landen.


  • "De enige beurs in België in dit vakgebied. De diversiteit van het aanbod heeft mij aangenaam verrast."

  • "De enige beurs in België in dit vakgebied. De diversiteit van het aanbod heeft mij aangenaam verrast."