Gecertificeerde duurzame fietsparkeer-oplossingen voor de fietsen van nu

Eigentijdse fietsen passen door hun afwijkende ontwerp, accessoires en kratten niet in de traditionele fietsenstallingen. Deze 'buitenmodelfietsen' zorgen regelmatig voor wanorde, schade, hinder en zelfs gevaarlijke situaties. Onafhankelijk gebruiksonderzoek uitgevoerd door Hogeschool Arnhem Nijmegen toont aan dat ruim 60% van de geparkeerde fietsen niet in de daarvoor bestemde fietsparkeervoorziening geplaatst wordt. Belangrijkste oorzaken:

  • Fiets past niet;
  • Fiets beschadigd;
  • Ontbreken van aanbindmogelijkheid;
  • Te veel gedoe.

De meeste huidige fietsenrekken zijn eenvoudigweg niet geschikt voor de in de loop der jaren veranderde fietsen. Sommige modellen zijn echte 'velgenkillers' en bezorgen je kostbare fiets een slag in het wiel. Andere modellen grijpen de fiets aan op de voorvork voorzien van vering of een bagagedrager of aan het stuur voorzien van kwetsbare bekabeling en e-bike elektronica.

De door STREET-STUFF! ontwikkelde naafsteun AXLE ondersteund fietsen met wielen van 24 t/m 29 Inch op een zeer stabiele wijze op de wielas. Deze gepatenteerde oplossing is geschikt voor banden tot 60mm en maakt een einde aan het fenomeen 'velgenkiller'.

De eveneens gepatenteerd flexibele aanbindvoorziening ROSE biedt de mogelijkheid (bak-) fietsen, scooters en motoren diefstalveilig aan te binden aan zowel frame als achterwiel en kan bij het inparkeren weggebogen worden van het kwetsbare fietsframe. Bij het loshalen van de fiets zal Rose zicht weer naar zijn originele plaats terugbuigen.


  • "De enige beurs in België in dit vakgebied. De diversiteit van het aanbod heeft mij aangenaam verrast."

  • "De enige beurs in België in dit vakgebied. De diversiteit van het aanbod heeft mij aangenaam verrast."