Terugblik 2023

Blik hieronder met ons terug op een uiterst succesvolle beurseditie! In totaal waren er 1.490 bezoekers op de beursvloer.

Compleet interessegebied

Per bezoeker werden gemiddeld vier sectoren aangeklikt.

Bezoekers van Vakbeurs Openbare Ruimte konden aangeven welke sectoren van de beurs ze interessant vinden. De keuze bestond uit Spelen, Licht, Groen, Klimaat, Straatmeubilair, Bestrating, Mobiliteit, Landschapsarchitectuur & Ontwerp en Advies & Beheer.

Voor komende editie is een nieuwe sector 'Bouw & Infra' toegevoegd. Omdat klimaatadaptatie en begrippen zoals duurzaamheid en biodiversiteit van toepassing zijn op de gehele inrichting en het beheer van openbare ruimte, vervalt 'Klimaat' als aparte sector.

Een goedgevulde dag

Paleis 3 van Brussels Expo vloeide over van vakmanschap en creativiteit. Denk aan de honderden innovaties en noviteiten bij de prachtige stands. In totaal waren er ruim 150 exposanten aanwezig. Bovendien trokken de 14 lezingen volle zalen. Inspiratie in overvloed!

Inspiratie voor overheden

De beurs is net als ieder jaar bezocht door veel schepen, gemeenten, provincies ministeries en andere overheden. Bovendien gaf minister Lydia Peeters een inspirerende lezing om de beurs te openen. Hierin presenteerde ze onder andere haar ambitieuze visie voor de Vlaamse infrastructuur en mobiliteit.

Lunch

Bezoekers genoten van een heerlijke gratis lunch tijdens de beurs. Netwerken gaat immers beter onder het genot van een goede maaltijd. In totaal zijn er ruim 2.500 broodjes genuttigd. De broodjes die overbleven zijn gedoneerd aan Poverello, die maaltijden uitdelen aan Brusselse daklozen.

Tot slot

De voorbereidingen voor 'editie 2024' zijn alweer van start gegaan. We ontvangen u dan graag weer. Tot de volgende keer!