Slim Groenbeheer: de rol van digitalisering en de PDCA-aanpak

Tijdens deze presentatie ontdek je hoe digitalisering het groenbeheer in Vlaanderen kan optimaliseren. Dipla biedt een innovatieve oplossing waarmee je groenbeheer van planning tot uitvoering efficiënter organiseert.

Wat leer je?

  • Digitalisering in groenbeheer: Hoe Dipla communicatie tussen verschillende actoren stroomlijnt, zodat iedereen up-to-date blijft en effectief samenwerkt.
  • Efficiënter onderhoud: De PDCA-aanpak (Plan-Do-Check-Act) als sleutel tot continue verbetering en kwaliteitsborging.
  • Slim bermbeheer: Effectief beheer van bermen en andere groene ruimtes, inclusief de benutting van biomassa voor een duurzamere toekomst.
  • Samenwerking als succesfactor: Dipla als platform dat gemeenten, vzw’s en landschapsarchitecten samenbrengt om groene visies te realiseren.

Door deel te nemen aan deze sessie krijg je inzicht in hoe digitalisering en samenwerking het groenbeheer verbeteren. Na afloop begrijp je hoe Dipla helpt om groenbeheer efficiënter, duurzamer en professioneler te maken.

Over de spreker

Bart Paesen is bioloog van opleiding en werkt samen met mensen om een landschap voor de toekomst te creëren. In de loop der jaren heeft hij veel natuur- en landschapsprojecten beheerd, van idee tot uitvoering in het veld. Dit heeft hem veel ervaring opgeleverd in de verschillende activiteiten die ons landschap vormen. Hij besefte al snel dat het digitaliseren van deze processen een enorme kwaliteits- en efficiëntiewinst zou betekenen voor iedereen die erbij betrokken is.

Bart heeft met Dipla, de digitale platformtool van Profisi, ervaring opgebouwd in het grootschalig en kleinschalig beheer van landschappen, onder andere in de haven van Antwerpen, waterlopen in Limburg en Antwerpen, en meer en meer gemeenten. Deze ervaring maakt Dipla de ideale tool om groenbeheer in Vlaanderen te digitaliseren en verder te optimaliseren.

Taal: NL-FR